در چند سال اخیر استفاده از لوازم برقی مانند یخچال، ماشین لباسشویی، تلوزیون، جارو برقی و … بسیار افزایش داشته است به طوری که برخی از آن ها جزئی جدایی ناپذیر از زندگی ما شده اند و اگر هر یک از لوازم برقی منزل آسیب دیده و یا از کار بیفتند یک بخشی از زندگی افراد مختل می شود و به دلیل قیمت های سرسام آور لوازم برقی جایگزین کردن آن ها نیز سخت شده است به همین دلیل توصیه می شود که در نگهداری و نظافت لوازم برقی نکات ایمنی را رعایت کرده و شیوه ی صحیح استفاده ی هر یک لوازم برقی خود رابدانید.
یکی از مهم ترین نکات نگهداری و نظافت لوازم برقی این است که به هیچ وجه نباید موتور و بدنه ی لوازم برقی را با آب بشویید این کار علاوه بر داشتن خطر برق گرفتگی برای شما باعث خراب شدن دستگاه نیز می شود، همچنین از باز کردن قطعات وسایل برقی توسط افراد غیر متخصص خود داری کنید و برای خارج کردن قطعاتی مانند کشوها و قفسه های یخچال که برای جدا شدن از دستگاه توسط مصرف کننده طراحی شده اند، دقت کافی را داشته باشید و در صورت نیاز دفترچه ی راهنمای وسیله ی خود را مطالعه کنید. رعایت کردن نکات ایمنی و استفاده ی صحیح از لوازم برقی طول عمر آن ها را نیز افزایش می دهد.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ی نگهداری و نظافت لوازم برقی با الجی پشتیبان تماس بگیرید
اصول نگهداری و نظافت ماشین ظرفشویی
بالا بردن عمر ماشین ظرفشویی مهم است و میتوان با رعایت تعدادی نکته به آن کمک کرد. در ادامه، چند نکته برای نگهداری و بالا بردن عمر ماشین ظرفشویی خدمتتان عرض میکنم:
- قرار دادن صحیح ظروف داخل دستگاه: مطمئن شوید که ظروف را به درستی در ماشین ظرفشویی قرار میدهید، ظروف بزرگ و کوچک را به طور مناسب قرار دهید و هیچ وسیلهای را در راه حرکت بازوهای ماشین ظرفشویی قرار ندهید.
- تمیز کردن ظروف : پیش از قرار دادن ظروف در ماشین ظرفشویی، ذرات غذایی باقی مانده روی ظروف را پاک کنید. این کار مانع از گرفتگی فیلترها و لولههای دستگاه میشود.
- استفاده از شوینده مناسب: از مواد شوینده مخصوص ماشین ظرفشویی استفاده کنید. استفاده از مواد شوینده نامناسب میتواند به کارکرد صحیح دستگاه آسیب برساند. برای شستشوی بهتر و جلوگیری از آسیب دیدگی دستگاه حتما از مواد شوینده برندهای شناخته شده استفاده کرده و این مواد را از فروشگاههای معتبر تهیه فرمایید.
- تنظیمات درست: تنظیمات ماشین ظرفشویی را بر اساس میزان کثیفی ظروف انجام دهید. معمولاً ماشین ظرفشویی دارای تنظیمات مختلفی برای میزان شستشو است. استفاده از تنظیمات مناسب باعث بهبود عملکرد دستگاه و کاهش آسیب به ظروف میشود.
- نظافت دوره ای دستگاه: برخی از ماشینهای ظرفشویی دارای برنامههای پاکسازی و ضد عفونی کننده هستند که کافیست برنامه مربوطه را اجرا کنید تا دستگاه تمیز شود و عملکرد بهتری داشته باشد.فیلتر های ماشین ظرفشویی باید به صورت منظم بررسی و نظافت شوند، فیلترها جریان آب را به خوبی تنظیم میکنند و از ورود ذرات بزرگتر به دستگاه جلوگیری میکنند. مواد غذایی جا مانده در کف دستگاه را بعد از هر شستشو با یک دستمال نرم به سمت صافی دستگاه هدایت کنید و صافی را نیز شسته و تمیز کنید و در جای خودقرار دهید.محفظه ی پودر دستگاه را نیز باید با دستمال مرطوب تمیز کنید.
- مخزن نمک و مایع جلا دهنده ی دستگاه را به صورت ماهانه چک کرده و در صورتی که چراغ آن روشن شده بود مخزن را پر کنید، نمک سختی آب را گرفته و و عامل شستشوی بهتر و عدم رسوب گیری قطعات داخلی می باشد و هیچ قرص و مایع شوینده ای جایگزین آن نمی باشد. در صورتی که از ماشین ظرفشویی بندرت استفاده می کنید برای جلوگیری از سفت شدن نمک در مخزن حداقل در ماه یکبار از دستگاه استفاده نمایید.
- رعایت کردن نکات ایمنی: از اتصال دو شاخه ی ماشین ظرفشویی به پریز هایی که وسایل پر مصرف دیگر به آن ها متصل هستند خودداری کنید، از رووشن کردن ماشین ظرفشویی همزمان با وسایل پر مصرف دیگر همچون ماشین لباسشویی خودداری کنید.برای محافظ دستگاه در برابر نوسات جریان برق از محافظ های مخصوص دستگاه های الکترونیکی استفاده کنید و بعد اتمام کار ماشین ظرفشویی دستگاه خود را از پریز برق جدا کنید.
- فشار آب : در زمان هایی که فشار آب دچار افت شدید می باشد از روشن کردن دستگاه خودداری کنید و همچنین در صورتی که آب منزل شما به طور مداوم دارای فشار بالا می باشد شیر آب ورودی دستگاه خود را در حالت نیمه باز قرار دهید.
- در صورت شنیدن صدای غیز عادی و با استشمام بوی سوختگی حتما با متخصصین لوازم خانگی تماس بگیرید

نگهداری و نظافت فر
برای نگهداری و نظافت صحیح فر، میتوانید از راههای زیر استفاده کنید:
- یک قاشق غذاخوری مایع ظرفشویی، یک قاشق غذاخوری سرکه سفید، یک قاشق غذاخوری جوش شیرین را با یک لیتر آب مخلوط کنید و با استفاده از اسفنج داخل فر را آغشته و پس از یک ساعت تمیز کنید.
- در شیشه خالی اسپری، مخلوطی از یک پیمانه نمک، یک پیمانه جوش شیرین و یک پیمانه آب تهیه کنید و در قسمت های داخل فر خاموش بپاشید و بگذارید بماند تا کم کم کثیفی داخل آن جدا شود. سپس با پارچه مرطوب داخل فر را دستمال بکشید. در صورتی که احساس می کنید کثیفی ها کاملا از بین نرفته است مقدار جوش شیرین را اضافه کنید. از قسمت بالای شیشه فر محلول را نپاشید زیرا بین دوجداره شیشه نفوذ پیدا می کند.برای پیشگیری می توانید قسمت های باز شیشه ای را با پارچه بپوشانید تا مانع ورود آب شود یا این که به جای استفاده از آبپاش با دستمال این کار را انجام دهید.
- ریلها و بخش های درونی فر نیز نیاز به تمیزی دارند. با استفاده از یک برس نرم و مقداری مایع ظرفشویی، بر روی ریلها و سطوح بکشید جرم های باقی مانده را از بین ببرید. سپس با یک حوله خشک، سطح را خشک کنید.
- مهم است که قبل ازهر پاکسازی، فر را از برق جدا کنید و صبر کنید تا به طور کامل سرد شود. همچنین، در هنگام استفاده از مواد شوینده، اطمینان حاصل کنید که محصولی استفاده میکنید که برای استفاده در فر مناسب است و هیچ آسیبی به فر وارد نمیکند.
- با رعایت این نکات میتوانید فر خود را به خوبی نگهداری و تمیز کنید. همچنین، برای هر مدل فر، بهتر است دستورالعملهای تولید کننده را مطالعه کنید و راهنماییهای خاصی که برای آن مدل وجود دارد را دنبال کنید.
نگهداری و نظافت جاروبرقی
برای نگهداری و نظافت جارو برقی خود، میتوانید مراحل زیر را دنبال کنید:
1-خالی کردن مخزن: مخزن جارو برقی را به صورت ماهانه چک کنید و در صورت پر شدن آن را خالی کنید. این کار باعث جلوگیری از آلودگی دستگاه میشود.
2-تمیز کردن برس و لوله: برس و لوله جارو برقی نیز نیاز به تمیز کردن دارند. با استفاده از برسی نرم، مواد غبار و موهای موجود در برس را بردارید. همچنین، لوله را بررسی کنید و در صورتی که جسمی در لوله ی جارو گیر کرده بود آن را خارج کنید
3-بررسی سیم برق: سیم برق جارو برقی را مرتبا بررسی کنید و از عدم وجود خراشها یا ترکهایی که ممکن است باعث ایجاد خطرات برق گرفتگی میشود، اطمینان حاصل کنید. در صورت لزوم، سیم برق را تعمیر یا تعویض کنید.
با رعایت این مراحل، جارو برقی خود را به خوبی نگهداری و نظافت کنید. همچنین، بهتر است همیشه دستورالعملها وراهنماییهای تولید کننده را مطالعه کرده و دستورالعملهای خاصی که برای جارو برقی خود ارائه شده است را رعایت کنید.
نگهداری و نظافت لباسشویی
برای نگهداری و نظافت ماشین لباسشویی ، میتوانید مراحل زیر را دنبال کنید:
- سرویس دوره ای ظرفشویی هر ۶ ماه یک با رانجام شود ، برای سرویس دوره ای متوان از پودر جرم گیر ویا سرکه سفید استفاده کنید ،
- یک لیوان سرکه سفید را داخل جاپودری مقداری جوش شیرین (حدود یک تا دو قاشق غذا خوری )بریزید و لباسشویی را در برنامه cotton بدون لباس روشن کنید در بعضی از لبس شویی ال جی ررنامه ای مجزا برای شستشوی درام وجود دارد ، که با روشن کردن ان گزینه(tub clean) tcl نمایان می شود ، این عمل را حداقل هر۶ماه و حداکثر هر ۳ ماه انجام دهید ، زیرا سرکه تمامی رسوب ها و جرم های باقی مانده از مواد شونده و کثیفی را پاک می کند و انجام این عمل در طولانی مدت به سلامت قطعات کمک به سزایی می کند
- اگر داخل لباسشویی بوی نا مطبو یی حس می کنید حتما بعد از عمل جرم گیری ، فیلتر پایین لباسشویی را باز کرده و ان راشستشو دهید ، استفاده از جوش شیرین کمک زیادی به از بین بردن بو های نامطبوع می کند
- لاستیک لباسشویی را حتما بعد از سشتشو کامل خشک کنید ، زیرا رطوبت باقی مانده با ایجاد قارچ رطوبتی می شود و لکه های سیاه بر روی لاستیک ایجاد می کند و موجب سفت شدن لاستیک می گردد
- حد المقدور از پیریز مجرا برای لباسشویی استفاده کنید
- برای شستشو البسه بهتر هست از مایع شستشو استفاده کنید زیرا پودر رسوب بیشتری نسبت به مایع شستشو دارد
- تا حد امکان از تکان دادن لباسشویی بعد از نصب خو داری کنید ، زیرا جاو عقب کردن لباسشویی سبب از بین رفتن چسبندگی پایه ها می شود و یا ممکن هست تراز دستگاه به هم بریزد و لباسشویی تکان های شدید بخورد
چرا ماشین لباسشویی بو می گیرد و راه حل آن چیست؟
چندین عامل ممکن است موجب بوی فاضلاب در ماشین لباسشویی بشوند که در این جا به تعدادی از آنها اشاره می کنیم و راه های جلوگیری از آن ها را به شما می گوییم.
- آلودگی لاستیک دور درب لباسشویی : بعد از پایان کار دستگاه مقداری آب روی لاستیک درب باقی میماند که برای جلوگیری از ایجاد بوی نامطبوع باید با یک دستمال آن را خشک کنید.
- آلودگی فیلتر پمپ تخلیه : برای جلوگیری از این مشکل بهتر است که هر چند وقت یکبار فیلتر پمپ تخلیه لباسشویی را باز کرده و تمیز کنید.
- آلودگی جاپودری لباسشویی : اگر که فشار آب منزل پایین باشد امکان جا ماندن پودر در جاپودری وجود دارد.اگر زیر کشوی جا پودری ماشین لباسشویی شما مقداری شوینده یا پودر جمع میشود بعد از پایان کار لباسشویی باید کشو را خارج کنید و با یک دستمال مرطوب، پودر باقی مانده را پاک کنید.
- برگشت آب از فاضلاب به داخل ماشین لباسشویی : ابتدا مطمئن شوید ک آب گرم به لباسشویی وصل است یا خیر.
در صورتی که آب گرم به دستگاه وصل نیست باید جهت تعمیر لباسشویی به ال جی پشتیبان مراجعه کند. اما در حالتی ک آب گرم به دستگاه متصل بود یک بار در برنامه COTTON در دمای 60 درجه لباسشویی را روشن کنید و بعد از 24 ساعت بررسی کنید که آیا مشکل حل شده است یا خیر. در صورتی که مشکل حل نشد نیز نیاز به مراجعه تعمیرکار میباشد. - بستن درب لباسشویی بلافاصله پس از اتمام کار : دلیل این بوی زننده ، نم و رطوبتی است که در داخل ماشین به دام میافتد. ،بعد از هر بار استفاده از لباسشویی و اتمام کار دستگاه، درب لباسشویی را باز بگذارید تا تبادل هوا صورت گیرد و رطوبت باقی مانده خشک شود.
نگهداری و نظافت ماکروویو
تمیز کردن مایکروویو میتواند کار سادهای باشد اگر از روشها و نکات مناسب استفاده کنید. در ادامه، چند نکته و راهحل برای تمیز کردن مایکروویو آورده شده است:
نکات و راهحلها:
1. استفاده از بخار:
– یک کاسه آب را در مایکروویو قرار دهید و چند برش لیمو یا یک قاشق سرکه به آن اضافه کنید.
– مایکروویو را به مدت ۵-۱۰ دقیقه روشن کنید. بخارآب به ایجاد رطوبت و نرم شدن آلودگیها کمک میکند. سپس با یک دستمال نرم داخل مایکروویو را پاک کنید.
2. تمیز کردن سینی گردان:
– سینی گردان را از مایکروویو خارج کنید و آن را با آب ومایع ظرفشویی بشویید یا در ماشین ظرفشویی قرار دهید.
3. استفاده از جوششیرین:
– مقداری جوششیرین را با آب مخلوط کنید تا خمیری درست شود. این خمیر را روی لکهها بمالید و بعد از چند دقیقه با یک دستمال مرطوب پاک کنید.
– یکی دیگر از روشهای استفاده از جوش شیرین است این است که این ماده را در یک کاسه آب حل کرده و ظرف را داخل دستگاه قرار دهید و به مدت چند دقیقه دستگاه را روشن کنید. بعد از گذشت این مدت زمان، صبر کرده و درب دستگاه را باز نکنید و اجازه دهید بخارات حاصل شده در داخل دستگاه، لکههای چربی را نرم کند و سپس با یک دستمال نرم داخل دستگاه را تمیز کنید
4. سرکه و آب:
در ابتدا مخلوطی از نصف فنجان سرکه و نصف فنجان آب را در یک کاسه ترکیب کنید و سپس کاسه را داخل دستگاه قرار دهید و آن را روشن کنید. چند دقیقه اجازه دهید تا دستگاه به همین حالت کار کند. بعد از گذشت این مدت زمان، کاسه را خارج کرده و با یک حوله و یا پارچه نرم چربیهای داخل دستگاه را پاک کنید.
5. استفاده از مایع ظرفشویی:
– از دیگر مواد قدرتمند در حذف و از بین بردن چربیها، مایع ظرفشویی است. یک کاسه آب گرم و مقداری مایع ظرفشویی را مخلوط کنید. با یک اسفنج نرم، داخل مایکروویو را پاک کنید و سپس با یک دستمال مرطوب دیگر پاک کنید.
6. پاک کردن درب مایکروویو:
– برای تمیز کردن درب مایکروویو، از مخلوط آب و سرکه یا آب و صابون استفاده کنید. از دستمال میکروفایبر یا پارچه نرم برای جلوگیری از خش افتادن استفاده کنید.
7.پیشگیری از لکهدار شدن:
– برای جلوگیری از بروز لکه در آینده، هنگام گرم کردن غذا، از پوششهای مخصوص مایکروویو استفاده کنید.
8. لیمو ترش:
از دیگر مواد طبیعی که میتواند به شما کمک کند تا به راحتی عملیات چربی زدایی مایکروفر را انجام دهید لیموی ترش است. چند تکه لیمو را داخل یک کاسه آب قرار داده و سپس آن را داخل دستگاه بگذارید و مایکروفر را روشن کنید. بعد از چند دقیقه، چربیها را با یک حوله تمیز پاک کنید.
9. آب لیمو ترش:
آب لیمو را داخل یک کاسه ریخته، ظرف را داخل دستگاه قرار دهید و سپس آن را روشن کنید. اجازه دهید آب داخل ظرف به جوش آید و در نهایت کاسه را خارج کرده و چربیهای نرم شده را با یک پارچه تمیز کنید.
10. از شیشه پاک کن برای تمیز کردن مایکروفر استفاده کنید:
از دیگر مواد کاربردی برای از بین بردن چربیهایی میتوان به شیشه پاک کن اشاره کرد. مقداری آب و مایع شیشه شوی را با هم ترکیب کرده و سپس با دستمالی که به این مایع آغشته شده، داخل دستگاه را تمیز کنید، بعد از اتمام کار، مواد شوینده را با یک دستمال خشک پاک کنید.
نکات ایمنی:
– قبل از تمیز کردن، مایکروویو را از برق بکشید.
– از اسکاچهای خشن یا مواد شیمیایی قوی خودداری کنید که ممکن است به سطح داخلی آسیب بزنند.
با رعایت این نکات، مایکروویو شما همیشه تمیز و آماده به کار خواهد بود!